Az ellenzék szerint a kormánypártoknak az a célja, hogy megbuktassák a legfőbb ügyészt. A kormánypártok pedig azt állítják, hogy a parlamenti demokrácia eszközével éltek, amikor nem fogadták el Polt Péter több interpellációra adott válaszát, így például azt sem, amelyről ma tárgyalt az alkotmányügyi bizottság.

Keller László tavaly arról kérdezte Polt Péter, hogy mikor indít eljárást már annak érdekében, hogy érvénytelenítsék az Országimázs Központ és a Happy End között született – szerinte – törvénysértő szerződéseket. A parlament leszavazta a legfőbb ügyész válaszát, ezért tárgyalt ma róla az alkotmányügyi bizottság, ahol Polt megismételte korábbi álláspontját.

“Az alkotmányos és a törvényes rend előírja az ügyészség számára mit tehet és mit nem tehet és mi megtettünk mindent” – mondta Polt Péter. A bizottság szocialista tagjai ma egy olyan jelentést fogadtak el, amelyben a többi között azzal vádolják Poltot, hogy a legfőbb ügyész nem adott megnyugtató választ arra, hogy miért nem indított egy olyan pert, amelyben a bíróság kimondhatta volna a Happy End és az Országimázs Közötti szerződések semmiségét.

“Tíz hónapja készülnek erre a mutatványra miért nem nevezik meg azokat a jogszabály helyeket, azokat a paragrafusokat, amelyek alapján a törvénysértés bizonyítható. Megismételem az álláspontomat. Önöknek az a célja, hogy a legfőbb ügyészt megbuktassák” – szögezte le Áder János, az alkotmányügyi bizottság fideszes tagja. A kormánypártok viszont azt állítják, hogy csak az interpelláció lehetőségével. “Nem tudok arról, hogy bármi tiltaná a magyar köztársaság területén, hogy bármilyen hatalmi ágat kritikai elemzés alá vegyék” – nyilatkozta Toller László, az alkotmányügyi bizottság MSZP-s tagja. Keller László a bizottsági ülésen megismételet azt az álláspontját, hogy a legfőbb ügyész megakadályozhatta volna, hogy a költségvetésből több milliárd forint közpénz kerüljön ki.