A cég közleményben ismerte el, hogy angliai irodájának munkatársa volt az a férfi, akit azzal vádolnak, hogy egy nemzetközi hackerbanda feje volt.

Lynn Htunt április 29-én vették őrizetbe, miután felismerték a Siemens standjánál a londoni InfoSec biztonságtechnikai kiállításon. A férfinak aznap kellett volna Guilfordban bíróság elé állnia, hogy feleljen az ellene felhozott hamisítási vádakra. A Siemens közleménye arra is kitért, hogy Htun letartóztatása nem függött össze számítógépes rendszerek feltörésével. A hatóságok tájékoztatták a céget, hogy nyomoznak Htun egyéb tevékenysége után is.

A Fluffi Bunni csoport 2000 és 2002 között több amerikai számítógépes biztonsági szervezet és cég webhelyét törte fel, így az attrition.org-ot és a SANS Institute webhelyét is. Az induló oldal feltörése után ott hagyták maguk után egy rózsaszín plüss nyúl fotóját, “akitől” nevüket kölcsönözték. A különböző technológiai szolgáltatást, így hálózati forráskihelyezést végző Siemens Communications kilenc hónapja foglalkoztatja Htunt technikusként, ahol néhány ügyfél adataihoz hozzáférhetett. Már ellenőrizték a cég saját rendszerét és az érintett ügyfelekét is, de nem találták nyomát behatolási kísérleteknek – áll a Siemens közleményében. Htunt a cég a vizsgálat idejére fizetett szabadságra küldte, a cég rendszereihez való hozzáférési jogait felfüggesztette.