A BSA (Business Software Alliance) Magyarország május 5. és június 3. között négy alföldi megyében – Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében – folytatja 2003-as Tűzszünet kampányát.

A BSA (Business Software Alliance) Magyarország célja, hogy segítse a vállalatokat szoftverlegalitási helyzetük tisztázásában és ezáltal visszaszorítsa az illegális szoftverhasználatot. A BSA jogi kampánya intenzívebbé válása előtt egy-egy régióban 30 napos tűzszünetet hirdet, azaz nem kezdeményez sem büntető-, sem egyéb peres eljárárást. Ez alatt az idő alatt minden lehetséges segítséget megad a vállalatoknak, hogy rendbe tegyék szoftvergazdálkodásukat. A 30 nap letelte után, 2003. június 4-től a BSA feljelentése alapján – a törvényi feltételek megléte esetén – büntetőeljárások indulnak az illegális szoftverfelhasználás felkutatására és az elkövetők büntetőjogi felelősségre vonására a Btk. 329/A §-a alapján.

A BSA Magyarország a 2003-as Tűzszünet kampányát márciusban négy dunántúli megyében (Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Zala megyében) kezdte, a következő állomás áprilisban öt északkelet-magyarországi megye (Borsod-Abaúj-Zemplém, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) volt. E két magyarországi régióban lezárult Tűzszünet kampány tapasztalatai szerint a vállalkozások igen pozitívan reagáltak a kiküldött levelekre. A visszajelző vállalatok kérésére a BSA meghosszabbította a türelmi időszakot. A türelmi időszak letelte után a BSA az adott régiókban több tucat feljelentést tett.