A haderőreform létszámcsökkentésének egyik elemeként, augusztus elsejei hatállyal, feladatmegosztással, megszűnik a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Kiképző Parancsnoksága – közölte a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgató-helyettese szerdán.

Bocskai István, az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy a parancsnokság alárendeltségébe tartozó intézmények és alakulatok átadása-átvétele június 30-áig befejeződik.

Ismertetése szerint a parancsnokság kiképző központjait – a szabadszállási Alföldi Kiképző Központot, a tapolcai Dunántúli Kiképző Központot, valamint a szombathelyi Savaria Kiképző Központot – a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnoksága veszi át.

A tanintézetek, a szentendrei Kinizsi Pál Központi Tiszthelyettes Szakképző Iskola és a győri Béri Balogh Ádám Honvéd Szakközépiskola, továbbá a megyei hadkiegészítő parancsnokságok toborzóirodái, valamint a Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ a Honvéd Vezérkar Személyügyi Csoportfőnökségének alárendeltségébe kerül.

A megyei hadkiegészítő parancsnokságok a Honvéd Vezérkar Hadműveleti Csoportfőnökségének irányítása alatt folytatják tevékenységüket.

A Hadkiegészítő és Kiképző Parancsnokság személyi állománya szakmai irányultsága szerint más katonai szervezeteknél kap új beosztást, illetve nyugállományba, vagy tartalékállományba vonul.