Felszámolási eljárást fontolgat a Labdarúgó Liga a Magyar televízió ellen. A köztévé több mint 400 millió forint jogdíjjal tartozik a ligának, vagyis a csapatoknak – írja a Magyar Hírlap.

A magyar focicsapatok érdekeit képviselő Labdarúgó Liga 2000-ben kötött három évre szóló szerződést az MTV-vel a hazai bajnoki mérkőzések közvetítésére. A dokumentum szerint a 2002-2003-as bajnokság mérkőzéseinek és összefoglalóinak levetítéséért 743 millió forint járna a csapatoknak, illetve a ligának – írja a Magyar Hírlap. Az MTV azonban az összegnek csak egy kisebb részét utalta át, több mint 400 millióval még tartozik. A felek mér egyeztettek az ügyben, a liga felszólítást is küldött, ám a pénz csak nem akar megérkezni.

Bonyolítja a helyzetet, hogy az MTV 2003 második félévi költségvetését nem fogadták el, így nincs sok remény arra, hogy gyorsan, békésen megoldódik az ügy. A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a liga, ha a hét végig nem jut egyességre a köztévével, felszámolás eljárást kezdeményez a médium ellen. Bizonytalan ugyanakkor, hogy lesz-e közvetítője az őszi bajnokság mérkőzéseinek. A televíziók sokallják az ezért kért pénzt, és mások az elképzeléseik a meccsek sugárzási idejéről is, mint a ligának és a csapatoknak – írja a Magyar Hírlap.