Másodjára is pert nyert a Magyarországi Prostituáltak Egyesülete a Fővárosi Közigazgatási Hivatal ellen – jelenti a HavariaPress.

Az egyesület azért indított pert, mert nem kapta meg a II. kerületi önkormányzattól azokat a
hatósági bizonyítványokat, amelyek a védett – tehát a prostituáltak számára tiltott – utcák listáját tartalmazzák. A Fővárosi Bíróság szerdán másodfokon tárgyalta az ügyet, és jogerős ítéletet hozott. A bíróság ezzel hatályon kívül helyezte az FKH korábbi elutasító határozatát, és új eljárásra utasította a hivatalt. Májusban az egyesület egyszer már jogerősen pert nyert a hivatal ellen, a per tárgyát akkor a XI. kerületi védett övezetek képezték.

A bíróság szerint az egyesület kérelmének elutasítása jogszerűtlen volt a közigazgatási hivatal részéről. Szerintük ugyanis a közigazgatási hivatal egyértelműen meghatározhatta volna a prostituáltak elől védett utcák listáját.

Az alperes hivatal a tárgyalás során kétségbe vonta az egyesület jogképességét, úgy vélték ugyanis, hogy a Magyar Prostituáltak Egyesülete nem léphet fel a fővárosi örömlányok képviseletében. A bíróság azonban nem adott helyt a hivatal kifogásainak. A bíróság döntése jogerős.