A magyar rendőrök késlekedése közben a német internet-szolgáltató egy európai gyermekvédő szervezetnél tesz feljelentést

Pedofil pornóképeket tett fel az egyik német internet-szolgáltató honlapjára egy magyar felhasználó. A Tények jelzése alapján a szolgáltató már törölte a honlapot, kiderült azonban, hogy az ORFK internetfifgyelő csoportja már 5 hónapja tudott a pedofil oldal létezéséről, de arra hivatkozva, hogy túl sok a munkájuk, mindeddig semmit sem tettek az ügyben.

A még eltorzított állapotban is megdöbbentő képek több mint két évig voltak láthatók az egyik legnagyobb német szolgáltató oldalán. A tárhely bérlője magyarországról telepítette a képeket a német oldalra. Erre utal az is, hogy .hu-ra végződő bérelt e-mailcímét is megadta.

A honlap létezését februárban jelezték a rendőrség fórum-oldalán. Mivel az ORFK oldalán nem moderálják a hozzászólások szövegét, egyetlen klikkeléssel azonnal bárki eljuthatott a pedofil oldalra.

Bejelentésünk után fél órával a német szolgáltató törölte a honlapot, amit az elmúlt két évben több mint tizennégyezren látogattak meg.

A 2001 óta működő magyar internetrendőrség januárban 10 hazai pedofil oldalt töröltetett. Ebben az esetben, mivel a szolgáltató külföldi, a rendőrségnek ragaszkodnia kell a hivatalos úthoz, így, ha rajtuk múlna, a pedofil oldal még most is létezne.

Az internet-szolgáltató egy európai gyermekvédő szervezetnél tesz feljelentést. A tapasztalatok alapján jónéhány hónapnak vagy évnek kell eltelnie, mire a magyar rendőrség megtalálja a hazai elkövetőt.