Az állampolgárok ezentúl a Magyarország.hu oldalain is tájékozódhatnak az Országgyűlési Biztosok Hivatalához benyújtott panaszuk kivizsgálásáról.

Új szolgáltatással bővült a Kormányzati Portál. Az ügyintéző szekcióban ezentúl az állampolgárok az interneten is tájékozódhatnak az Országgyűlési Biztosok Hivatalához (OBH) benyújtott panaszuk kivizsgálásáról. Eddig ezt csak telefonon vagy levélben tehették meg.

Az OBH minden panasznak egy iktatószámot és egy azonosítószámot ad, amelyet az érintetteknek elküld. A Magyarország.hu regisztrált, bejelentkezett felhasználói ezen adatok megadása után tölthetik le az ügyeikkel kapcsolatos jelentéseket.

Kisebbségi ügyek esetén a benyújtott panasz nyilvántartásba vételéről, az ügyintéző személyéről és elérhetőségéről kérhető információ. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosához tartozó ügyek esetén a panasz nyilvántartásba vételéről, a regisztrált panasztípusról, az esetleges elutasítás okáról, a vizsgálat során felkeresett szervekről, a vizsgálat eredményéről és a jelentésben szereplő ajánlás további sorsáról adnak felvilágosítást.

A szolgáltatás ingyenes.
Webcím: http://www.magyarorszag.hu/…ok/hivatalok
Országgyűlési Biztosok Hivatala: http://www.obh.hu