A szakmai egyeztetésen túljutott Elektronikus Hírközlési Törvény tervezete várhatóan szeptemberben kerül a kormány elé elfogadásra, ám a közigazgatási és szakmai egyeztetésen körözött legutóbbi változat több korábbi fontos szakmai kifogásnak nem adott helyet.

Martos Balázs, az Internetszolgáltatók Tanácsának (ISZT) elnökségi tagja elmondta, hogy a szakmai egyeztetés során a törvénytervezet számos pontjával kapcsolatban megfogalmaztak észrevételeket: kiemelhető a piacfelügyeleti díjjal, az egyetemes szolgáltatási kasszával és az állami kezelésű azonosítókkal kapcsolatos korrekciós igények. “A legtöbb esetben remélhetőleg csak pontatlan fogalmazásról van szó, ám az elfogadott jogszabályok később már kötelező erejűek lesznek.”

A törvénytervezet egyik érdekes pontja a hírközlési szolgáltatásnak minősülő tevékenység definíciója. A jelenlegi megfogalmazás egészen tág teret ad az értelmezésnek, így hírközlési szolgáltatásnak minősülne a két otthoni gépéből hálózatot kialakító egyéni felhasználó tevékenysége is, vagy mondjuk egy iskolai belső hálózat

  • ennek minden engedélyeztetési és illetékfizetési kötelezettségével együtt.

Bővebben: http://www.hwsw.hu/hir.php3?…