Egy washingtoni bíróság döntése értelmében 2007 júliusától minden új és forgalomban lévõ televíziókészüléknek digitális tunerrel (vevővel) kell rendelkeznie. A bíróság szerint a gyártók nem elég gyorsan reagálnak a törekvésekre, miszerint az ország teljes egészében át fog térni digitális jeltovábbításra.

A tv-k, vevőkészülékek és DVD-lejátszók gyártói megpróbálták megakadályozni az állami kommunikációs bizottság (FCC) döntését, mert szerintük feleslegesen drágítaná csak a készülékeket az áttérés, valamint a kábel- és szatellites szolgáltatások felhasználóinak nincs is szükségük erre.

A bíróság azonban az FCC-vel karöltve meghozta az ítéletet, ugyanis szerintük a hátráltatás ütközik a kongresszus azon célkitűzésével, miszerint az egész ország 2006 decemberében át fog térni a digitális jeltovábbításra. Az FCC törekvései szerint bárki, aki a jövőben televíziót vagy hasonló készüléket vásárol, egyszerűen csak be kell üzemelje otthon, és mindenféle egyéb digitális kiegészítõ és extra előfizetés nélkül foghat majd rajta adásokat.

Az áttérés első fázisa hamarosan el is kezdődik, ugyanis a jövő évtől kezdve már minden 36 inchnél nagyobb tv-készüléknek rendelkeznie kell digitális tunerrel. 2007. július 1-jétõl kezdve pedig a döntés már minden 13 inchnél nagyobb televízióra, valamint VCR és DVD készülékre is kiterjed majd.

Azok a készülékek, amelyek megfelelnek a digitális szabványnak, a számítógépektől már megszokott jelformátum minden elõnyét hordozzák majd. Így élesebb képet, internet-hozzáférést, játéklehetőségeket és akár több programot is lehetõvé tesznek egy csatornán belül. A digitális jelet akár szatelliteken, kábelen vagy kábel nélküli hálózaton is továbbítani lehet.

Egy további lehetséges kihasználási területe a digitális korszaknak a HDTV, avagy a High Definiton Television lesz. Ez a megoldás sokkal élethűbb képet és hangot tesz lehetővé. A kompatibilis készülékek ára a 800 dollártól a több ezerig terjed, de a technológia elterjedésével az árak folyamatosan csökkennek.