ovábbi hatvan nappal meghosszabbította a bíróság Kaiser Ede és Hajdú László előzetes letartóztatását – értesült a HavariaPress. A tavalyi móri mészárlással gyanúsított férfiak letartóztatását az év folyamán már többször is meghosszabbította a Fővárosi Bíróság.

A gyanúsítottak egyike, Hajdú azonban fellebbezett a 12-én meghozott, legutóbbi döntés ellen. Emiatt várhatóan néhány héten belül a táblabíróságon születhet jogerős döntés az ügyben.

Mint ismeretes, 2002. május 9-én két férfi mészárolta le a móri Erste Bank több ügyfelét és alkalmazottját. A rendőrség a több emberen, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel Kaiser Edét és Hajdú Lászlót gyanúsítja. A nyomozók azonban Kaisert, Hajdút és társaikat húsznál több egyéb bűncselekményért is felelősnek tartják. Az 1999 és 2002 között, zömmel Budapesten és közvetlen környékén elkövetett bűncselekmények között eleinte a betöréses lopások domináltak. Az elkövetők azonban később egyre durvultak, így 2000. második felétől kezdve a gyanú szerint már olyan bűncselekményeket is elkövettek, amelyek miatt rablási kísérletekkel, csoportos rablással, sőt nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletével is gyanúsíthatóak. A sértettek többnyire pénzváltók, ékszerboltok, pénzintézetek illetve pénzszállítók voltak.