A huszonhét éves Jennifer Langstonnak öt éven keresztül kell a koporsóban fekvő Glenn Clark fényképét magával hordoznia a bírói ítélet egy részeként – írja a BBC.

Amikor azonban az áldozat családja átadta Langstonnak a fényképet, a nő nem volt hajlandó eleget tenni a bírói határozatnak.

A bíró jelenleg a nő tilatkozásának ellenére érvényt szerez az Egyesült Államokban bevett gyakorlatnak számító, úgy nevezett kreatív büntetési módnak.

Nem először fordul elő ugyanis, hogy az elítéltet az áldozat fényképének magánál tartására kötelezik, de gyakori, hogy az áldozat sírjának ápolásáról is rendelkeznek.

Langston 2002 júniusában okozta a halálos balesetet, amikor részegen ült autójába, és vezetés közben mobiltelefonált. A balesetben Clark terhes felesége is megsérült, aki azóta is kómában fekszik, gyermeküket szerencsésen világra segítették.

A gyermeketi egyedül nevelő, harmincéves Langstont harmincnapi elzárásra ítélték, és előzetes házi őrizetben tartották korábban.

Ügyvédje szerint a bírói döntés nem áll arányban a nő mindent készségesen beismerő vallomásával mivel a koporsóban fekvő áldozat látványa “morbid és kegyetlen”.

A bírói döntés ennek ellenére megszületett, a képet az áldozat anyjának kell Langston rendelkezésére bocsátania.