A francia internetes szolgáltatók, köztük a Wanadoo, AOL és a Tiscali fontos szolgáltatásaik leállításával fenygetnek arra az esetre, ha törvényileg kötelezik őket az ügyfelek internetes ténykedésének ellenőrzésére.

Kétmillió internetes oldal, fórum és fotógaléria elérhetősége a tét, jelentette ki az online szolgáltatók szövetsége (AFA).

Franciaország a szolgáltatókat arra kötelezné, hogy a legmodernebb elektronikus szűrők használatával elejét vegyék, hogy ügyfeleik például az illegális zenéket, pornófilmeket és a rasszista tartalmakat töltsenek fel a világhálóra.

Az erre vonatkozó törvényjavaslatot a parlament alsóháza a múlt héten fogadta el, és most a szenátus dönt a sorsáról. Az új törvény eredeti szándéka szerint egy európai irányelvet ültetne át a francia jogrendbe.

Az AFA szakértői arra emlékeztetnek, hogy a zenei ipar rendkívüli nyomást gyakorolt a francia törvényhozásra. Olyan tartalomszűrési módszerek bevezetését erőltetik ki, amelyek eddig csak Burmában, Kínában és Iránban voltak ismertek.

Bővebben:
http://index.hu/…og/cenz0115/