A Károli Gáspár Református Egyetem Kari Tanácsa újólag megerősítette azt a korábbi döntését, hogy homoszexualitása miatt kizárja az intézményből az egyik hallgatót – hangzott el a Klubrádió vasárnap esti hírműsorában.

Az egyetem tavaly októberben 6:4 arányban szavazta meg a 24 éves, mozgás- és beszédsérült fiú eltávolítását, miután a hallgató nyíltan homoszexuálisnak vallotta magát.

A Klubrádió beszámolója szerint “most 9:1 szavazati arányban döntött a kari tanács a kizárás mellett.” A médium úgy tudja, hogy a múlt heti ülésre elment az egyetemet fenntartó Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, Szabó István is.

Az újabb döntésről az intézmény dékánja a hét végén levélben tájékoztatta az ötödéves egyetemista szüleit.

A rádió megtudta azt is, az egyetem már az előtt kéri a szülők válaszát arról, hogy a kicsapott hallgató a debreceni református egyetemen folytatja a tanulmányait, mielőtt az esélyegyenlőségi miniszter csütörtökön találkozna Németh Dáviddal, a budapesti egyetem dékánjával.

Lévai Katalin személyes közbenjárását ajánlotta fel, hogy az egyetemi tanulmányaitól megfosztott hallgató a budapesti egyetemen diplomázhasson.