Horváth Szilárd, valamint két újságíró meghallgatásával folytatódott a bíróságon annak a kártérítési pernek a tárgyalása, amit a móri mészárlással hírbe hozott férfi indított a rendőrség ellen – jelenti a HavariaPress.

A keddi tárgyaláson a felperes hangsúlyozta, hogy kártérítést követel a rendőrségtől, mivel alaptalanul hozták hírbe a kegyetlen bűncselekménnyel, még az elkövetés napján; ráadásul a nyomozók a családtagjait is zaklatták. A jelenleg – más ügyben – jogerős szabadságvesztését töltő 33 éves férfi azt állította, hogy az ügy miatt még a büntetés-végrehajtási intézetben is méltánytalanul szigorú bánásmódban részesítették.

Horváth, akit korábban több fegyveres bűncselekmény miatt is köröztek, azért perelte be a rendőrséget, mert szerinte személyiségi jogi sérelmei lettek azáltal, hogy összefüggésbe hozták személyét a tavalyi, móri mészárlással. A Fővárosi Bíróság keddi tárgyalásán a férfi azt állította, hogy a nyomozók 2002. májusától augusztusig – miután jelentkezett a rendőrségen – úgyszólván kétnaponta kihallgatták. Elmondása szerint a rendőrök végül már különféle alkukba is próbáltak bocsájtkozni vele. Így egyebek mellett kilátásba helyezték neki, hogy amennyiben vállalja a poligráfos hazugságvizsgálatot, semmivel nem gyanúsítják meg, függő ügyei miatt pedig abba a börtönbe helyezik, amelybe akarja. Horváth végül azt nehezményezte, hogy a rendőrség híresztelése miatt a közvélemény őt mindmáig móri gyilkosként könyveli el, és ennek eredményeképpen még a családjának kapcsolatai is megromlottak.