Pert indított a Legfőbb Ügyészség Szabó Zoltán szocialista képviselő ellen a testület jó hírnevének megsértése miatt – tudta meg a képviselőtől az MTI-nek vasárnap. Közlése szerint pártja egyik októberi sajtótájékoztatóján a Polt Péter által vezetett hivatalt úgy említette, mint “a Fidesz felügyelte ügyészség”.

Hozzátette: a sajtótájékoztatón azt javasolta az Országgyűlésnek, hogy állítson fel egy vizsgálóbizottságot azoknak az ügyekbnek az áttekintésére, amelyekben a Legfőbb Ügyészség megtagadta a vádemelést és leállította a nyomozást. Ezek közé sorolta a Magyar Fejlesztési Bank, a stadion beléptető rendszerek, az Országimázs Központ, valamint a Millenáris Kht. ügyét.

“Nem vitatom, hogy az ügyészségnek joga van a jó hírnévhez, ezt a jogát nem is kívántam megsérteni, de hogy van-e jó híre, és ezt az sérti-e amit én mondtam, vagy az, amit az ügyészség ezekben az ügyekben csinál, azt már a bíróságnak kell eldöntenie” – fogalmazott Szabó Zoltán. Szabó Zoltán elmondta, hogy a hozzá most eljutott, decemberi keltezésű idézés szerint az első tárgyalás március 4-én lesz.