Hollywood pártját fogta a bíró, amikor eltiltotta a 321 Studios céget DVD másoló szoftvereinek gyártásától, értékesítésétől, illetve bárminemű forgalmazásától. A szoftverek törvényt sértenek, és hét napon belül le kell állni annak forgalmazásával. Az ingyenes DeCSS technológiával tudják megkerülni a másolásvédő CSS technológiát.

A tavaly májusi meghallgatások után pénteken úgy döntött Susan Illston bíró, hogy a 321 Studios DVD másoló szoftverei törvényt sértenek, és elrendelte, hogy 7 napon belül állítsa le az értékesítést. Az alperes fellebbezni kíván, és kéri a fellebbviteli döntésig az első fokú ítélet végrehajtásának felfüggesztését. A cég szoftverei azzal tudják lehetővé tenni a másolásvédett DVD filmet írható DVD-re vagy standard CD-R lemezre másolását, hogy az ingyenes DeCSS technológiával meg tudják kerülni a másolásvédő CSS technológiát. Amennyiben nem kap a cég átmeneti mentességet, akkor a DeCSS nélkül kínálja termékeit, vagyis a vásárlónak az internetről le kell töltenie a vitatott dekódoló szoftvert, hogy a 320 Studios szoftvereivel másolni tudjon.

A 321 Studios több verzióban kínálja termékeit, melyek közül a DVD X Copy Xpress nemcsak a filmet, hanem a DVD-n található kiegészítő anyagokat is át tudja másolni. A pert eredetileg a 321 Studios indította a filmstúdiók ellen még 2002-ben, amire ellenkereset volt a válasz, melyet az MGM, a Tristar, a Columbia, a Time Warner, a Disney, a Universal és a Saul Zaentz Co. nyújtott be. A pénteki döntés kapcsán az Elektronikus Határvidék Alapítvány (EFF) aggodalmának adott hangot a fogyasztói jogok csorbulása miatt.