A programot először februárban tették fel a világhálóra, most újra elérhető.

Az Oláh Action nevő játék újra elérhetősége miatt a rendőrség közösség elleni izgatás gyanújával nyomoz ismeretlen tettes ellen – közölte a Roma Sajtóközponttal Bálint Gabriella őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányág sajtóügyeletese. Hozzátette: a programot először februárban tették fel a világhálóra, ez jelenleg ügyészi állásfoglalásra vár.

György Péter, az ELTE Média Tanszékének vezetője a játék ismertté válásakor a médiaszabályozás csapdájának nevezte a jelenlegi jogi gyakorlatot, mert addig, amíg az ilyen programok valódi atrocitást nem okoznak, a hatóságok nem lépnek fel ellenük.

A játékban Magyarországot kell „megtisztítani” a cigányoktól. A program szerint ha a játékos minden megyében likvidálta a romákat, akkor az ország térképe fehérré válik. A mostani tartalmában semmiben sem különbözik a februárban feltett játéktól.

A program ismételt elérhetőségére egy magát „SS Istennek” nevező egyén hívta fel a figyelmet a RomNet portálnak küldött levelében. Az ismeretlen a tetvescigany@gazkamra.com címen jelentkezett, és a cigánykérdés megoldására azt a javaslatot tette: „egy réteg cigány, egy réteg föld”. Az új honlap készítői valódi nevüket nem árulták el, csak Luiginak és Samnek nevezik magukat.