200 millió forint kártérítést követel a rendőrségtől az olajszőkítési ügyről ismert Nógrádi család, amiért a nyomozóhatóság édesapjuk holttestét fej nélkül adta át nekik 2001. decemberében. A hiányzó testrészt csak jóval a temetés után kapták meg.

Azért indítottak kegyeletsértési pert, mert a temetéskor nem tudták, hogy a lezárt koporsóban csonka testet temettek el. A polgári eljárásban a Fejér Megyei Bíróság Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitányt az ügy 13. rendű alpereseként idézte meg.

Gergényi Péter Bács-Kiskun Megye főkapitánya volt, amikor 2001. szeptemberében Nógrádi József holttestét egy Kecskemét melletti kútban megtalálták. Gergényi a tárgyaláson csak annyit mondott: már nem emlékszik az ügy minden mozzanatára, hiszen főkapitányként személyesen nem foglalkozhatott minden nyomozással részletesen.
Arra kérdésre, hogy a Nógrádi nyomozásról adott-e napi rendszerességgel jelentéseket közvetlenül Pintér Sándor akkori belügyminiszternek a szolgálati utat be nem tartva Orbán Péter országos főkapitány tudta nélkül, Gergényi szintén nem válaszolt.

Gergényi Péter nem járult hozzá hogy a tárgyaláson felvétel készüljön róla, mert mint mondta: nem kíván együtt szerepelni Nógrádiékkal.