Dr. Lamperth Mónika belügyminiszter 2005. 09. 05-én ünnepélyes keretek között átadta Budapest XVIII. kerületében az Alacska úti lakótelepi rendőrség épületét.

Kéthónapos próbaüzem után került sor az újabb lakótelepi rendőrség átadására, ezuttal a mintegy ötezer lélekszámú Alacska lakótelepen.

Ez már az ötödik lakótelepi rendőrség a fővárosban. A pestszentimrei Alacska lakótelep utcáit rendőrjárőr párok járják és fokozottan ellenőrzik a közterületeket. A lakóházak közös használatú helyiségeit is rendszeresen bejárják, hogy a lakótelepeken jellemző bűncselekményeket, szabálysértéseket megelőzzék, illetve közvetlen kapcsolatot tartsanak a lakótelepen élőkkel. Gépkocsival pedig a pestszentimrei városközpontot és intézményeit felügyelik.

A lakótelepi rendőrség bázisát – egy földszinti lakást – és annak működési költségeit Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata biztosítja, a személyi feltételeket pedig a Belügyminisztérium. Az önkormányzat emellett 3,5 millió forint értékű adománnyal, egy gépkocsival és három kerékpárral is támogatja a rendőri munkát.