A francia kormány belekezdett abba a jogalkotási folyamatba, melynek eredményeképpen szabályozni fogja az olyan új távközlési szolgáltatásokat, mint a TVHD formátum vagy a mobiltelefonos mozgóképátvitel.

Franciaországban jelenleg egy 1986-ban meghozott törvény szabályozza a távközlési piacot, ezen belül pedig a televíziós műsorszolgáltatást. Ez a törvény alkalmatlan arra, hogy megfeleljen a digitális korszak támasztotta elvárásoknak.

A digitális műsorszolgáltatás legújabb kísérleti terepét a mobiltelefonos televíziós formátumok. jelentik. A francia jogalkotó számára a legkomolyabb kihívást az jelenti, hogy a digitális műsorszórásra való áttérés ott is csak 2011-ben történik meg, de elemzők szerint a távközlési piac, és különösen a mobiltelefon-szolgáltatók nem fognak addig várni az újabb formátumok fogyasztók számára történő hozzáférhetővé tételével.

A várhatóan ősszel elfogadásra kerülő törvényről egyelőre még csak annyit tudni, hogy 20-25 csatornát tartalmazó csomagokat tesz majd a szolgáltatók számára elérhetővé. A csomagok elosztását a francia hírközlési hatóság felügyeli, és a sávok 10-15%-át a digitális rádiózás számára tartják majd fenn.