Az Egyesült Államok figyelmeztette az indiai hatóságokat, hogy a Coca-Cola és a Pepsi termékei ellen bevezetett korlátozások miatt veszélybe kerülhetnek az amerikai befektetések.

Veszélybe kerülhetnek az amerikai befektetések Indiában a Coca-Cola és a Pepsi termékei ellen bevezetett korlátozások, illetve tilalom miatt – jelezték az amerikai hatóságok India felé. A befektetések elmaradása pedig okozhatja az indiai gazdaság visszaesését is – írja a BBC Online.

Eddig hat indiai tartományból jelentették, hogy korlátozzák a két üdítőital-gyártó cég termékeit, mert felmerült, hogy az italokban mérgező anyagok vannak. Mindkét gyártó hangsúlyozza, hogy termékeik biztonságosak. Öt tartományban részleges korlátozást vezettek be, nem lehet iskolákban, kórházakban, kollégiumokban árusítani a Coca-Cola és a Pepsi termékeit. Kerala állam az első, mely teljes tilalmat vezetett be.

A korlátozásokat azután vezették be, hogy megjelent egy tanulmány, mely állítja, a két cég termékeiben féregirtó szer található. A két vállalat vitatja a tesztek eredményit, és a tanulmány állításait.A két rivális cég most közös közleményben tiltakozik termékeik betiltása ellen, és kampányt is indítottak, hogy meggyőzzék fogyasztóikat, termékeik biztonságosak.

A vita még 2003-ban robbant ki, akkor egy tanulmány azt állította, hogy rovarirtó szert tartalmazó vizet használnak az üdítők készítéséhez.