Elsőként kap európai civil díjat egy magyar egyesület Brüsszelben. Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) díjat alapított az Európában kiemelkedő tevékenységet folytató civil szervezetek számára.

A díj pontos megnevezése: “EGSZB-díj a szervezett civil társadalom számára”

2006-ban Európában 3 szervezet érdemelte ki a díjat:

  • Európai Fizikusok Társasága (Brüsszel)
  • Európai Civil Fórum (Strasbourg)
  • Európa Jövője Egyesület (Kecskemét)

A díjat Farkas Gábor, az Európa Jövője Egyesület elnöke – az elmúlt 16 év kiemelkedő tevékenysége elismeréseként – az EGSZB 2006. szeptember 13-án, 14. 30-kor tartandó plenáris ülésén veszi át.

Az Európa Jövője Egyesület 1991 óta szervezi az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót Kecskeméten, ismertebb nevén a Csiperót. Az eddigi kilenc találkozó során több mint tízezer gyermeket láttak vendégül Európa 27 országának 80 településéről és még három földrészről. A cél, hogy előítéletektől mentes, a másságot elfogadó, toleráns nemzedékké váljanak a ma gyermekei. A találkozókon a fiatalok olyan műsorokat adnak elő, amellyel saját kultúrájuk egy-egy szeletét mutatják be egymásnak. 2006-ban 28 országból kétezer gyermek vett részt a Csiperón Kecskeméten. Az egyesület 1997-ben az év civil szervezete lett.
A gyermek- és ifjúsági találkozót a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatta.