Az adatvédelmi biztos 2006. decemberi közleményében tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy az Európa Tanács 2007. január 28. napját az Adatvédelem Napjává nyilvánította. Az alábbiakban ismertetjük ennek hazai eseményeit, programját.

KÖZLEMÉNY

Karikatúrapályázatot hirdetünk hivatásos (országos ill. helyi sajtó munkatársai), valamint diák (14-18 és 18-25 éves korig) kategóriákban. A karikatúrák- illetve rajzok tárgya lehet bármilyen színes vagy fekete-fehér alkotás az adatvédelmet, magánélethez fűződő jogot érintően, magyar vagy külföldi példák, esetek, események körében.

A karikatúrák beérkezési határideje: január 29. napja.

A rajzokra vonatkozó felhasználói szerződést honlapunkon ismertetjük. A bírálóbizottság tagjai: az adatvédelmi biztos és kijelölt munkatársai. A legjobbnak ítélt alkotásokat a szerző nevének feltüntetésével kiállításon bemutatjuk, honlapunkon közzétesszük, éves parlamenti beszámolónkban megjelentetjük. A diák pályázat első három helyezettjét könyvutalvánnyal jutalmazzuk.

Az Adatvédelem Napja további programjai:

Az adatvédelmi biztos két találkozót, beszélgetést tervez egyetemistákkal.

Az Adatvédelmi Biztos Irodája munkatársai fővárosi és vidéki középiskolákban adatvédelmi tárgyú előadásokat tartanak diákoknak, továbbá anonim adatvédelmi teszt kitöltését kérik a diákoktól.

Az adatvédelmi biztos 2007. február 5-én sajtótájékoztatón értékeli az Adatvédelem Napja magyar és nemzetközi eseményeit, kihirdeti a karikatúrapályázat eredményét.