Az Európai Bizottság hétfőn engedélyezte, hogy a Louis Delhaize belga kiskereskedelmi hálózat felvásárolja a Magyar Hipermarket Kft-t, mivel a tranzakcióban nem lát versenykorlátozó hatást.

Az Európai Bizottság nem lát kivetnivalót abban, hogy a hipermarket piacon érdekelt Louis Delhaize belga csoport felvásárolja a Magyar Hipermarket Kft-t, amely „Cora Magyarország” néven hét hipermarket áruházat működtet Magyarországon a Cora France-szal kötött franchise-szerződés alapján.

Brüsszel a fúziós vizsgálat elvégzése során arra a következtetésre jutott, hogy a tranzakció „nem akadályozná jelentős mértékben a tényleges versenyt az Európai Gazdasági Térségben (EGT), és annak egyetlen jelentős részében sem. A vizsgálat kiderítette, hogy a két csoport tevékenysége közötti horizontális átfedések korlátozottak és az egyesüléssel létrejövő cég mind országos, mind helyi szinten erős és hatékony piaci vetélytársakkal néz majd szembe. A bizottsági közlemény arra is rámutat, hogy a versenytársak újabb hipermarketek nyitására készülnek és a magyar kiskereskedelmi piac várhatóan tovább bővül majd, vagyis nincs ok azt feltételezni, hogy az üzlet versenyaggályokat válthat ki.