Szabó Máténak, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának a munkatársai Borsod-Abaúj-Zemplén megyében folytatják a helyi panaszfelvételi napok országos sorozatát: ma Miskolcon, a megyeházán több panaszost személyesen is meghallgatnak – tájékoztatta Bernát György, az Országgyűlési Biztos Hivatalának sajtóreferense.

A kezdeményezés fő célja az, hogy a panaszosok ne csak a budapesti hivatalban, hanem lakhelyük közelében személyesen is kérhessék panaszuk kivizsgálását – jelezte a sajtóreferens.

Közölte azt is, hogy a panaszosok a megye 10 településén február 2-től március 13-ig gyűjtőládákban helyezhették el beadványaikat.

Az iratokat, leveleket az Országgyűlési Biztos Hivatalában összesítették, a 117 ügy feldolgozása soron kívül történik, és az országgyűlési biztos munkatársai április 8-án több panaszost személyesen is meghallgatnak. Szabó Máté ombudsman a vizsgálatok befejezését követően a következő hetekben, várhatóan Miskolcon ad majd tájékoztatást az országos sorozat borsodi állomásáról.