Ma egyeztet a két országos kereskedelmi tévécsatornával azok délutáni kibeszélőshow-iról a médiahatóság, amely korábban szokatlanul súlyos szankciókat rótt ki ezen produkciók miatt.

Újabb súlyos büntetéseket kaphat a médiahatóságtól délutáni kibeszélőshow-iért az RTL Klub és a TV2, de a döntéshozatal előtt még egyeztet a két műsorszolgáltatóval az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT).

Testületi tagoktól származó információ szerint összesítve többnapos elsötétítés, illetve több tízmilliós kötbér kiszabását javasolta előterjesztéseiben a médiahatóság hivatala, ezt az értesülést azonban az ORTT sajtóirodája akkor arra hivatkozva nem kívánta kommentálni, hogy döntés-előkészítő iratokról van szó. Az egyik tag közlése szerint a Fidesz által a testületbe delegált Szalai Annamária egyes szankciók súlyosbítását javasolta, valamint azt, hogy több háromnegyedórás időtartamra osszák el a büntetéseket, a kifogásolt produkciók sugárzása helyett kelljen azokat végrehajtaniuk a műsorszolgáltatóknak. Az információ szerint indítványa része volt az is, hogy – egy több évvel ezelőtti egyezséggel szakítva – a TV2-t ne kötbérrel, hanem képernyő-elsötétítéssel sújtsa a médiahatóság.

Július elején az RTL Klubot, két héttel később a TV2-t sújtotta – egyaránt félnapos, déltől éjfélig letöltendő – képernyő-elsötétítéssel a médiahatóság. Mindkét döntés oka a délutáni órákban sugárzott produkció volt; a testület egyaránt kifogásolta, hogy ezekben mikor és miként foglalkoztak szexuális témákkal. Mindkét csatorna jelezte: bíróságon támadja meg az ORTT döntését. Június elején, amikor a médiahatóság arról tárgyalt, mely pontokon hajlandó módosítani a két társaság műsorszolgáltatási szerződését, nem kapott többségi támogatást az a felvetés, hogy a délutáni időszakból soroltassák későbbre (a főműsoridőbe vagy a késő esti sávba) a kibeszélőshow-kat.