Elektronikusan is kitölthetik a listát állítani szándékozó pártok és a választópolgárok az áprilisi országgyűlési választás nyomtatványait az Országos Választási Iroda (OVI) internetes oldalán.

Az országgyűlési választásra megújított világhálós oldal – amely a www.valasztas.hu címen érhető el – egyszerű, áttekinthető, és a korábbi választások alkalmával megszokott menürendszerrel működik.

A honlapon a választással kapcsolatos összes törvény, rendelet megtalálható, így a választás legfontosabb határidőiről, határnapjairól szóló rendelet is. Emellett a naptár menüpontban a választási folyamatra vonatkozó összes lényeges időpontot összefoglalják.

Az Országos Választási Bizottság (OVB) menüpontban a testülettel kapcsolatos minden lényeges információt naprakészen közlik: a határozatok, közlemények mellett az OVB által nyilvántartásba vett pártok listája is olvasható. (Az OVB-nél azoknak a pártoknak kell nyilvántartásba vetetniük magukat, amelyek több megye, vagy valamely megye és a főváros területén kívánnak jelöltet vagy listát állítani.)

A pártok január 22-e, a választás időpontjának kitűzése óta kérhetik nyilvántartásba vételüket az OVB-nél. A honlapon tájékoztatást olvashatnak ennek részleteiről, és megtalálják a pártok, illetve listák bejelentésének formanyomtatványát. Emellett olvashatnak a választási bizottságokba delegálás módjáról, a választási kampányról.

Megtalálhatók és letölthetők továbbá azok a nyomtatványok, amelyek szükségesek lehetnek a választók számára: így például az, amelyen a választópolgár igazolást kérhet, ha nem a lakóhelyén, hanem más magyarországi településen kíván szavazni, és az, amelyen felvételét kérheti a külképviseleti névjegyzékbe. Újdonság, hogy a nyomtatványokat kitölthető formátumban találják meg az érdeklődők.

Az oldalra felkerült a külképviseletek helye és az ottani szavazás ideje is. A külképviseleteken a választás első fordulóját a magyarországi szavazás előtt egy héttel tartják, április 4-én, az amerikai kontinensen – az időeltolódás miatt – április 3-án. A második fordulót az amerikai kontinensen április 24-én tartják, a többi külképviseleten a magyarországival megegyezően, április 25-én.

A honlapon megtalálható az igazolással szavazók részére kijelölt szavazókörök listája is.

A szavazás napján olvashatók lesznek itt a részvételi adatok, a rendkívüli események és az előzetes eredmények is. Az oldalról elérhető a választástörténeti adatbázis, amelyben 1990-től az országos választások és népszavazások archív adatai között kutathatnak az érdeklődők.