Miután a kormány megalakulásával megteremtődtek a média- és hírközlés világában tervezett intézményi, strukturális változtatások feltételei, dr. Rozgonyi Krisztina, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsának elnöke a mai napon írásban felajánlotta a lemondását a miniszterelnöknek. A lemondást Orbán Viktor miniszterelnök 2010. június 30-i hatállyal elfogadta.

Dr. Rozgonyi Krisztina elnöki kinevezését megelőzően az NHH Tanácsának alelnöki tisztjét látta el, korábban pedig a testület tagja volt. Mind alelnöki, mind elnöki kinevezése 2013. december 31-ig szólt. Az NHH elnöke kinevezésekor hangsúlyozta, hogy a hírközlési piac szabályozásáért és felügyeletéért felelős kormányhivatal vezetése során célja a sikeres intézményi működés és a szakmai munka biztosítása.

Dr. Rozgonyi Krisztina utódlásáról később döntenek.

„Az NHH irányításom alatt éppúgy, mint 2004-es belépésem óta mindvégig megőrizte szakmai függetlenségét, hírnevét és az egyik példamutató intézménye maradt a magyarországi szabályozói szektornak. Elégedetten távozom, és a következő hetekben mindent megteszek annak érdekében, hogy a digitális átállás irányításában, az újgenerációs hálózatok, valamint szolgáltatások piacra lépését és elterjedését célzó szabályozási gyakorlat kialakításában, illetve az NHH által szabályozott területeken az ellenőrzési munkában a lehető legkisebb fennakadás se legyen” – mondta Rozgonyi Krisztina.

Jogász, jogi tanulmányait a József Attila Tudományegyetemen kezdte, majd az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán diplomázott. Az ELTE Bölcsészettudományi Kar média szakának az elvégzését követően a CEU Business School MBA programjában szerzett képesítést, jelenleg PhD tanulmánya befejezésén dolgozik a médiaszabályozás területén. Angolul és németül beszél.

Szakterületei közé tartozik a digitális átállás, a szerzői jog, a médiajog és az internettel kapcsolatos jogviszonyok. 1997 és 2003 között jogi tanácsadóként, illetve szakértőként vett részt több hírközlési-, illetve médiavállalkozás projektjeiben, valamint az Országgyűlés Kulturális és Oktatási Bizottságának tanácsadója volt. 2004. január 1-jétől a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának tagja, kinevezése öt évre szólt, majd 2009. január 1-jétől újabb öt évre. 2006 ősze óta alelnöke volt a Tanácsnak, 2010. január 29-én a miniszterelnök az NHH Tanácsának elnökévé nevezte ki, megbízatása 2013. december 31-ig szólt.

Dr. Rozgonyi Krisztina 2006-ban munkája elismeréseként Magyar Informatikáért szakmai érmet kapott.