A közoktatás átalakításának tervéről, az átalakítás várható irányairól tartott tájékoztatót, illetve folytatott egyeztetést.

Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára az Oktatási Hivatal által életre hívott Oktatásügyi Szakmai Kollégium keretében a megyei kormányhivatalok oktatási főosztályvezetőivel és az ülésre meghívott pedagógiai intézetek képviselőivel.

Princzinger Péter, az Oktatási Hivatal elnöke köszöntötte a jelenlévőket, illetve a értékelte az Oktatási Hivatal és a fővárosi, megyei kormányhivatalok között az év elején hatályba lépett jogszabályi változások szerinti, a közoktatással összefüggő feladatellátást, kitérve a jövőbeli együttműködés fő irányaira is.

A Kollégium az Oktatási Hivatal és a fővárosi, illetve megyei kormányhivatalok javaslattevő, elemző, értékelő, a szakmai feladatok összehangolását elősegítő testülete, együttműködési fóruma. Tagjai a megyei kormányhivatalok oktatási főosztályvezetői, elnöke az Oktatási Hivatal általános elnökhelyettese, Marekné dr. Pintér Aranka.

Hoffmann Rózsa a Kollégium meghívásának eleget téve teljes körű tájékoztatást adott a tervezett új közoktatási törvény koncepciójában foglalt területi feladatellátás átalakítási terveiről, a szakmai ellenőrzés, a szakmai tanácsadás és a szakmai irányítás kapcsolatáról, érintve a pedagógus életpálya-modell egyes várható elemeit is.

A tanácskozáson a jelenlévők kérdéseinek, javaslatainak megvitatását követően egyetértés rajzolódott ki a tervezetett átalakításokról.