Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön délután Felcsúton találkozott Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel – értesült az MTI a találkozót követően kormány közeli forrásból.

A találkozóról kapott információ szerint a miniszterelnök Fazekas Sándorral értékelte a vidékfejlesztési tárca elmúlt egy évi teljesítményét. A miniszterelnök a találkozón jónak értékelte a vidékfejlesztési tárca eddigi működését.

A megbeszélés előtt a kormányfő és a vidékfejlesztési tárca irányítója körbejárták a felcsúti határt, ahol már befejeződött az aratás, és rendben zajlanak a betakarítást követő talajművelési munkák.

A megbeszélésen Orbán Viktor és Fazekas Sándor egyetértett abban, hogy folytatni kell azt a vidékfejlesztési politikát, amit a kormányprogramban megfogalmaztak. Közös volt a véleményük a tekintetben is, hogy a mezőgazdaság számos tartalékot rejt, amit ki kell aknázni, éppen ezért a kormány kiemelt figyelmet fordít az ágazatra.

Mindehhez az MTI hírforrása még azt is hozzátette, hogy a mezőgazdaság teljesítménye az EU válság kivédésben is fontos szerepet játszik, ugyanis oldhatja a foglalkoztatási feszültségeket. A tíz évre szóló vidékstratégia és az ágazati programok olyan alapot teremtenek Magyarországon, amellyel a vidéki, a falusi és a tanyasi élet is visszakapja rangját.