Az utcajogászok folyamatos jogi segítséget, hátteret nyújtanak A Város Mindenkié csoport lakhatásért való jogért folytatott küzdelmében. Az utcajogászok a mozgalom tagjai, aktivisták, akik a hajléktalan embereket ért sérelmekkel kapcsolatos jogi munkát végzik.

 A leendő utcajogász feladatai a következőket foglalják magukban:

  • jogi tájékoztató anyagok elkészítése, dokumentumok véleményezése
  • beadványkészítés a hatóságok részére
  • az érdekérvényesítő munkában való jogi tanácsadás
  • lobbitevékenységben való részvétel
  • személyes megjelenés egyes stratégiai ügyekben a hatóságok, szolgáltatók előtt
  • telefonos megkeresések intézése
  • jogi tanácsadás A Város Mindenkié tagjai számára
  • mélyszegénységben élő emberek számára segítségnyújtás a Blaha Lujza téren
  • esetgyűjtés, esetelemzés

Az utcajogászok emellett folyamatosan közreműködnek a hajléktalan embereket ért sérelmekkel kapcsolatos háttérmunkában, a lakhatáshoz való jogért folytatott küzdelemben.

Az önkénteseknek nem szükséges valamennyi típusú feladatban részt venniük, de az önkéntes munka átlagosan kb. heti 5-6 órát vesz igénybe.

Akkor is várják a jelentkezésedet, ha nincs időd folyamatosan részt venni a munkában, de szívesen vállalnál részt egy-egy otthonról is elvégezhető feladatban.

Az Utcajogász csapatához történő csatlakozást szeptember elején egy személyes találkozó, valamint szeptember 20-21-én egy kétnapos kötelező felkészítő képzés előzi meg, amely során a hajléktalansággal kapcsolatos legfontosabb jogi és szociális kérdéseket, problémákat mutatjuk be A Város Mindenkié hajléktalan aktivistái és szövetségeseik részvételével. A kétnapos képzésen történő részvétel elengedhetetlen az önkéntes munka megkezdéséhez.

Ha meg szeretnéd tapasztalni, hogy milyen együtt dolgozni hajléktalan emberekkel, ha szeretnél a szövetségesük lenni az őket érintő problémák megoldásában, ha van kedved részt venni a közös programokon, és kipróbálni, hogy miközben jogi szaktudásoddal segítesz, te is rengeteget tanulsz, az AVM Utcajogász csapatában a helyed, gyere és csatlakozz! Csak komoly jelentkezőkre számítunk.

Végzős joghallgatók jelentkezését is várjuk!

A jelentkezéseket augusztus 31-ig várjuk az avarosmindenkie@gmail.com email címen önéletrajzzal és motivációs levéllel.

További információ: Bognár Eszter: 0670-342-7024

www.utcajogasz.blog.hu

www.avarosmindenkie.blog.hu