2014. augusztus 29. és 31. között kilencedik alkalommal rendezik meg a JOGÁSZ OPEN társasági teniszbajnokság az ÁBRIS Teniszakadémián a Népligetben, melynek névadó szponzora idén is a hazai üzleti és jogi információs piac egyik meghatározó szereplője az OPTEN Informatikai Kft.

A tavalyi versenyen közel 100 jogász kolléga – elsősorban ügyvédek, de számos bíró, ügyész, jogtanácsos, közjegyző, és banki szektorban dolgozó jogász az egész országból – mérte össze tenisztudását.

A versenyszámok nagy része (amatőr férfi egyéni, nyílt és amatőr női egyéni, nyílt férfi 45+, nyílt és amatőr vegyes páros) körmérkőzéses rendszerben kerül lebonyolításra, így minden versenyző minimum három 9 nyert game-ig tartó mérkőzést játszik. A nyílt férfi egyéni, nyílt férfi páros, amatőr férfi páros és az amatőr férfi páros 110+ versenyszámban kieséses rendszerben kerül lebonyolításra a verseny az indulók nagy számára is tekintettel, de az első fordulókban kiesett játékosok számára itt is biztosítva lesz a továbbjátszás lehetősége (visszafelé tábla módszerrel), így senki nem távozhat az egy vereség rossz élményével.

A verseny helyszíne lehetőséget biztosít a versenyen indulóknak, és a versenyre csak kilátogató kollégáknak, illetve családtagjaiknak a kötetlen beszélgetésre, egymás jobb megismerésére.

A vegyes páros versenyszámban idén is lehetőség lesz „nem jogász” párral is elindulni, mely szabály a kollégák körében igen kedvelt és számosan „nem jogász”, de teniszezni szerető feleségükkel, férjükkel, gyermekükkel, ismerősükkel indultak tavaly is a versenyen. Az idei versenyen a tavalyi évek gyakorlatát fenntartva az amatőr vegyes páros szám külön is megrendezésre kerül.

A női versenyszámban is külön kerül megrendezésre az amatőr versenyszám, mely reméljük a tavalyi évhez hasonlóan sok jogász hölgy számára vonzó lesz.

A férfi páros versenyszámok idén a versenyzők kérésének eleget téve megreformálásra kerültek és már három férfi páros kategóriában fog bonyolódni a verseny A férfi páros versenyszámban is szétbontásra kerültek az indulók, nyílt férfi páros és amatőr férfi páros versenyszámra, míg az amatőr férfi páros 110+ versenyszámban azon párok indulhatnak, ahol a játékosok betöltött életkorának összege meghaladja a 110 évet és a versenykiírás szerint amatőrnek minősülnek.

Vasárnap délben kerül sor a fogadásra, ahol a szervezők vendégül látják a résztvevőket és kísérőiket az ÁBRIS Teniszakadémia kerti grillpavilonjában egy ebédre.

Majd sor kerül a tombolára, ahol a nevezéskor versenyszámonként kapott tombolák felhasználásával lehet a verseny szponzorai által felajánlott értékes nyereményekhez jutni. Vasárnap a legtöbb versenyszámban az elődöntők és döntők lebonyolítására kerül sor, de nagy szeretettel várjuk a versenyből esetleg már kiesett kollégákat is, a színvonalas meccseken való szurkolás és a kötetlen jó hangulatú beszélgetések miatt..

A versenyszámok befejeződése után kerül sor az eredményhirdetésre, ahol az első három helyezett éremdíjazásban részesül.

“Reméljük, hogy a IX.. OPTEN JOGÁSZ OPEN Teniszbajnokságon ismét köszönthetjük a korábbi évek versenyzőit, illetve szeretettel várjuk az újonnan csatlakozó teniszt kedvelő kollégákat is!” – buzdít a versenyzésre Dr. Sándor Rita versenyigazgató.

Versenykiírás és nevezés