A Fiatal Ügyvédek Nemzetközi Egyesülete (AIJA) Görgényi Orsolyát (40) választotta idén alelnökévé. Ez a pozíció automatikusan azzal jár, hogy 2015 szeptemberétől egy éven keresztül a fiatal magyar jogász lesz a szervezet elnöke.

„Nagy megtiszteltetés a számomra, hogy a közgyűlés megválasztott alelnöknek, és így jövő szeptembertől én lehetek az AIJA több mint ötven éves történetében az első közép-kelet európai régióbeli elnök.” – mondta Görgényi Orsolya, a Szecskay Ügyvédi Iroda partnere.

A Fiatal Ügyvédek Nemzetközi Egyesülete, az 1962-ben alapított AIJA a 45 év alatti ügyvédek és jogtanácsosok egyetlen globális szervezete. Fő céljuk a fiatal jogászok határokon átnyúló együttműködésének és továbbképzésének támogatása, illetve azon értékek védelme, amelyek elengedhetetlenek az igazság és a jog érvényesítésében. Jelenleg a szervezetnek több mint 90 országból körülbelül 4000 fiatal jogász illetve 100 szakmai szervezet a tagja. Az AIJA szemináriumok, jogi tanfolyamok és konferenciák széles skálájával segíti a szakmai párbeszédet és barátságot a fiatal, karrierjüket építő jogászok között szerte a világban. Az elmúlt évtizedben a hazai fiatal jogász társadalomnak a szervezetben betöltött növekvő szerepét jól mutatja, hogy az első, 2009-es Közép-Kelet-Európában Orsolya vezetésével megszervezett kongresszusnak Budapest adhatott otthont, a másodikat pedig idén Prágában tartották meg.

Dr. Görgényi Orsolya 2002-ben tette le jogi szakvizsgáit, és az ELTE-ÁJK befejezése óta a Szecskay Ügyvédi Iroda munkatársa, 2007 óta partnere. Szakterülete a határokon átnyúló M&A tranzakciók és kockázati tőke ügyletek, a társasági és kereskedelmi-, valamint a munkajog, és az ezekhez kapcsolódó adójogi kérdések. 2005-ben szervezetfejlesztő-szupervizor diplomát is szerzett és azóta mediátorként is tevékenykedik. Folyékonyan beszél angolul és németül, társalgási szinten spanyolul és franciául.