Hétfőtől folytatódik az Országgyűlés őszi ülésszaka. Az önkormányzati választást megelőző kéthetes szünet után Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdi meg a munkát újra a Ház, kedden pedig a tavalyi zárszámadásról vitáznak a képviselők.

A parlament honlapján elérhető napirendi javaslat szerint hétfőn a napirend előtti felszólalások – köztük a kormányfőé – után hangzanak el az interpellációk, majd a képviselők az előző Országgyűléshez benyújtott beszámolók tárgyalás nélkül lezártnak minősítéséről döntenek.

Az azonnali kérdések és válaszok, majd a kérdések után, hétfő este nemzetközi egyezményekről tárgyal a Ház, valamint megtartják az általános vitáját a földgázellátási törvény fideszes kezdeményezésű módosításának, amely kimondaná, hogy a közvámraktárként üzemeltetett földgáztárolóban elhelyezett földgáz tulajdonjogának átruházása nem minősül a földgázellátási törvény szerinti engedélyköteles tevékenységnek.

A kétnapos ülés második napján, kedden a parlament lefolytatja a 2013. évi központi költségvetés végrehajtásáról szóló, úgynevezett zárszámadási törvényjavaslat általános vitáját, majd két nemzetközi megállapodásról és a légi közlekedési törvény módosítását tárgyalnak a képviselők.