2019 májusa óta ismeretlen személy, magát telefonon fővárosi törvényszéki végrehajtónak kiadva károsít meg polgárokat országszerte. A Fővárosi Törvényszék kéri, hogy hasonló esetben mindenki fokozott óvatossággal járjon el és személyesen győződjön meg arról, hogy valóban indult-e végrehajtási eljárás a hivatkozott szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy magát legtöbbször Tóth Ferencnek vagy Tóth Dénesnek
nevező személy
2019 májusa óta telefonon keres meg embereket, magát törvényszéki (fővárosi bírósági) végrehajtónak kiadva. A csaló olyan – többnyire fiktív – tartozás azonnali megfizetésére szólítja fel a hívott feleket, amelyről azok rendszerint nem is tudnak. Állítása szerint ha a hívott fél még aznap nem rendezi a tartozását, végrehajtókat küld a lakására értéktárgyak azonnali lefoglalása végett és rendőri intézkedést is kilátásba helyez. Továbbiakat nem hajlandó elmondani a végrehajtási ügyről, arra hivatkozva, hogy nincs joga részleteket közölni.

A Fővárosi Törvényszék ezúton tájékoztat, hogy Tóth Ferenc, illetve Tóth Dénes nevű végrehajtó,
illetve végrehajtó-helyettes nem dolgozik, és soha nem is dolgozott a Fővárosi Törvényszéki
Végrehajtók Irodájában!

Amennyiben hasonló eset történne valakivel, úgy ügyfélfogadási időben személyesen győződjön meg arról, hogy indult-e végrehajtási eljárás vele szemben a hivatkozott ügyben.

A Fővárosi Törvényszék az ügyben az ilyenkor szükséges hivatalos intézkedéseket megtette.