Meggyilkolták a szervezett bűnözéssel és kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos ügyekkel foglalkozó legismertebb paraguayi ügyészt. Marcelo Peccit kolumbiai nászútján, Cartagena egyik tengerpartján lőtték agyon felesége, Claudia Aguilera újságírónő közvetlen közelében. A nőnek nem esett bántódása.

Marcelo Pecci, a kábítószer elleni küzdelemre szakosodott paraguayi ügyész és fiatal felesége Barú szigetén, a Hotel Decameron strandján napoztak. Az elkövető jet-skivel érkezett a helyszínre, háromszor rálőtt a 45 éves Peccire, aki sérülése következtében a helyszínen életét vesztette.

Pecci munkája keretében igen érzékeny, szervezett bűnözéssel és kábítószerrel kapcsolatos ügyekben nyomozott. Közreműködött a valaha volt legnagyobb kábítószer-kereskedelem és pénzmosás elleni paraguayi  igazságügyi műveletben, melynek során 25 embert vettek őrizetbe, továbbá 12 razzia során kábítószer-kereskedők ingatlanait, 20 járművet, kilenc repülőgépet, hajót és egyéb vagyontárgyakat foglaltak le 250 millió dollár értékben.

A kolumbiai hatóságok 2 milliárd peso (mintegy 180 millió  forint) jutalmat ajánlottak fel a fiatal ügyész gyilkosainak felkutatására.