A Fővárosi Törvényszék elnöke, Tatár-Kis Péter – a pályázók személyes meghallgatását követően – a mai napon kinevezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság élére Zsigó Pált, aki a 2022. október 3-án tartott véleménynyilvánító szavazáson a bírák több mint kétharmadának támogatását megszerezte.

Magyarország legnagyobb helyi bíróságának frissen kinevezett, polgári ügyszakos elnöke a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett 2006-ban. Gyakornokként, bírósági fogalmazóként és – kisebb, a Fővárosi Törvényszék Polgári Kollégiumában, valamint az Országos Bírósági Hivatalban tett kitérőtől eltekintve – bírósági titkárként is a Pesti Központi Kerületi Bíróságon tevékenykedett. Bírói pályafutását is itt kezdte meg 2014-ben. Igazgatási feladatokat 2017. óta lát el, 2018 októberétől volt csoportvezető-helyettes bíró a PKKB P.III. Csoportjában.

Zsigó Pál közszolgálati szabályozási és kodifikációs szakjogász, érdeklődésének középpontjában az iparjogvédelem áll. Számos alkalommal vett részt az Európai Szabadalmi Hivatal, valamint az Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatala által szervezett képzéseken és konferenciákon, s a témában publikációja is megjelent.