Vita a társadalomnak fontos események listáját felsoroló kormányrendeletről. Az uniós szabály kimondja, hogy a társadalom számára nagy jelentőségű eseményeket kizárólagosan csak úgy közvetítheti bármelyik televízió, ha a lakosság túlnyomó többségéhez eljuttatja az adást.

Mind az Európai Unió, mind az Európa Tanács nagy hangsúlyt fektet a határok nélküli televíziózásról szóló uniós irányelv egyik sarokpontjára.

A kiemelt események listáját Brüsszelbe kell mielőbb megküldeni, ám a rendeletalkotásnál nemcsak a hazai viszonyokra kell figyelemmel lenni, hanem a többi tagállam által összeállított listára is. A rendelet tervezete szerint az említett kategóriába tartoznak a nyári és a téli olimpiai játékok, a labdarúgó Európa- és világbajnokságok, a magyar futballválogatott szereplései, illetve azok a kézilabda, vízilabda, valamint úszó EB-k és vb-k, amelyeken magyarok vesznek részt.

Bővebben:
http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?…

Korábban:
Vitaindító – A társadalom számára nagy jelentőségű események listájáról szóló kormányrendelet tervezettel kapcsolatos ORTT közmeghallgatáshoz
http://www.jogiforum.hu/hirek/10558