A NETÉRT a csaló betárcsázó programok elterjedésének megakadályozása és a kezdő internetezők betárcsázó programokra vonatkozó tájékoztatása érdekében létrehozta az első magyar “betárcsázó-védelemmel” foglalkozó információs weblapot.

A honlap elérhetősége: www.vedekezz.hu. A honlap jelszava, üzenete: “Internet? Biztosan tudom, mit csinálok!” A NETÉRT a Matáv Rt-vel július 15-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy közös megelőző és felvilágosító kampányt kezdeményeznek a “csaló betárcsázó” néven ismertté vált csalások elterjedése megakadályozása érdekében. Ezért fejlesztette ki a NETÉRT Egyesület a honlapot, amely ez idáig a NETÉRT portál részeként volt elérhető.

A www.vedekezz.hu lapon egyszerű, áttekinthető struktúrában az összes technikai információ fellelhető, és az érdeklődők megtalálhatják a válaszokat a bonyolult és igényes technikai kérdésektől kezdve – pl. Linux operációs rendszer – a legtapasztalatlanabb felhasználók nyelvén írt anyagokig. A NETÉRT Egyesület a honlapon későbbiekben információkat és híreket és megelőző megoldásokat közöl minden Internethez kapcsolódó csalásról.