Polgári peres eljárást indít, és büntetőfeljelentést is tesz Bárándy Péter igazságügy-miniszter Demeter Ervin ellen, fideszes politikus egyik kijelentése miatt. Demeter ugyanis egy tévéműsorban azt állította, hogy Bárándy és a Szász Károlyt megverő férfi között kapcsolat van, mivel a miniszter ismeri Kulcsár Attilát, aki ismeri a verőembert – írja a Népszabadság.

Bíróságon kér elégtételt Bárándy Péter igazságügy-miniszter Demeter Ervin fideszes politikustól, utóbbi egyik kijelentése miatt. Demeter ugyanis a Hír Tv szerda esti adásában ezt mondta: “Ma már ott tartunk, hogy az elkövető, aki Szász Károlyt brutálisan megtámadta és az igazságügy-miniszter között mindössze egy személy, Kulcsár Attila van, és már áttétellel ide is eljutottunk.” A miniszter a kijelentés miatt polgári pert indít és egyúttal büntetőfeljelentést is tesz Demeter ellen – írja a Népszabadság.

A fideszes politikus, korábban írásbeli kérdést intézett Bárándyhoz, amelyben arról érdeklődött, hogy találkozott-e a balatonőszödi kormányüdülőben Rejtő E. Tiborral, a K&H volt vezérigazgatójával és Kulcsár Attilával, és ha igen, miről tárgyaltak? Bárándy azzal válaszolt, hogy Demeter nem az igazságügy-miniszter feladatkörébe tartozó ügyben érdeklődött, majd közölte, hogy 2002-ben és 2003-ban is járt az üdülőben, ahol sok emberrel találkozott, akikkel feltehetően feladatkörébe eső dolgokról is szót váltott, ám arról nincs tudomása, hogy a két kérdéses személlyel is beszélgetett volna.

Demeter Ervin, aki nem kívánta kommentálni Bárándy feljelentéséről szóló közleményt, állítását csütörtök reggel a Nap-kelte című műsorban is megismételte. Itt arra a kérdésre, vajon milyen alapon állítja, hogy a verőember és Bárándy között Kulcsár a kapcsolat, azt mondta: “Én azt állítom, hogy a verőember ismerte Kulcsár Attilát, Kulcsár Attila pedig ismerte és látták Bárándy Péterrel” – derül ki a Népszabadság írásából.