Napjainkban a DVD mint adathordozó mindinkább kiszorítja a CD formátumot. Az államigazgatási szektor takarékossági okokból nehezen tér át az új technológia használatára. Ezen a helyzeten azonban az uniós jogszabályok elektronikus feldolgozása miatt változtatni szükséges – állítja a KJK-Kerszöv Kiadó.

Az európai uniós jogszabályok a magyar jogszabályokkal együtt hatalmas iratmennyiséget képeznek, nyomtatott formában történő használatuk sziszifuszi munkának tűnik. Ez azonban az elektronikus feldolgozás számára is kihívást jelent, sőt az óriási adatmennyiség már nem fér el egy CD-n. Emiatt az egységes szerkezetű Jogtárat már DVD-n adta ki a nyár folyamán a KJK-Kerszöv Kiadó. Az államigazgatási szektorban azonban – ahol a leginkább szükség van rá – takarékossági megfontolásokból nem lehet tömegesen, egyszerre áttérni az új adathordozó használatára. Erre adhat gyógyírt, hogy a DVD Jogtárral ingyenesen lehet hozzájutni a DVD-meghajtóhoz, és már 500 számítógépnél be is építették az új eszközt.

Szomorú lenne, ha egy néhány ezer forintos berendezés hiánya gátolná az uniós és hazai jogszabályok alkalmazását – nyilatkozta Bucsi Szabó Zsolt, a kiadó ügyvezető igazgatója -, ezért cégünk úgy döntött, hogy a DVD Jogtár mellé ingyenes DVD-lejátszót ad. Jól tudjuk, hogy egy-egy közigazgatási intézmény a különböző hazai és európai jogszabályokat akár napi szinten kénytelen használni, s akiknek a DVD Jogtár gyakorlatilag nélkülözhetetlen munkaeszköz ahhoz, hogy feladataikat gyorsan és kifogástalanul lássák el. Ha úgy tetszik, a KJK-Kerszöv ennyiben is szeretne hozzájárulni a hazai informatikai infrastruktúra fejlődéséhez.