Halasztódik a 4-es metró kivitelezési munkáinak megkezdése: a nyomvonal mentén élők érdekeit védő civil szervezet megfellebbezte a bíróság korábbi, a beruházás végső szakhatósági engedélyét helyben hagyó határozatát.

A civilek Demszky Gábor főpolgármesterrel egyeztetnének a beruházás vitás kérdéseiről. Az érdekvédő szervezetek szerint elképzelhető, hogy a társasházak lakói perek százait indítják jogaik védelmében a beruházás ellen.

Továbbra sem tudni, mikor kezdődhet a 4-es metró építésére szóló tenderek kiírása, mert a beruházás által érintett fővárosi társasházak érdekében fellépő civil szervezetek ismét megfellebbeztek egy augusztus végi bírósági határozatot. A Fővárosi Bíróság augusztus 25-én elutasította a Lakóközösségi Szervezetek Szövetségének (LAKSZ) felülvizsgálati kérelmét. Ebben a civil szervezet a másodfokú vasúthatósági engedély végrehajthatóságának felfüggesztését kívánta elérni. Jogtalannak találták ugyanis a Közlekedési Főfelügyelet által rájuk kirótt 1,7 millió forintos eljárási díj mértékét és kiszabását.

Bővebben:
http://www.nepszava.hu/default.asp?…