A másodfokú ítélet szerint a büntetés letöltendő. A bíróság súlyosbította az első fokú ítéletet, amely szerint az énekesnőnek a háromból csak másfél évet kellett volna leülnie.

A Fővárosi Bíróság Zalatnay Saroltát 36 rendbeli csalás miatt ítélte el – írja az Origo. Az énekesnő 112 millió forintot vett fel egy cégen keresztül kisbefektetőktől magas kamatot ígérve, de a pénz nagy részét nem fizette vissza. Az énekesnőt első fokon is három évre ítélték, de az elsőfokú ítélet szerint másfél év múlva szabadulhatott volna, a másodfokú ítélet szerint azonban le kell ülnie a három évet.

2002 decemberében az ügyész öt év letöltendő börtönbüntetést kért az énekesnőre. Az elsőfokú ítélet végül három évet szabott ki Zalatnayra. A majdnem két évvel ezelőtti elsőfokú ítélet után a védelem enyhítésért, felmentésért, vagy új eljárás indításáért fellebbezett.

Zalatnay az elsőfokú ítélet után is fenntartotta korábbi állítását, hogy 55 millió forintot kapott kölcsön, amiből 20 milliót már vissza is fizetett. Az ítélet szerint ugyanakkor körülbelül 112 millió forintot kapott az énekesnő.