Petrétei József igazságügy-miniszter szerint szükség van az új alkotmány megalkotására. A miniszter a Magyarország.hu-nak adott interjúban elmondta: akkor lenne elégedett, ha 2006-ig teljesítenék a kormányprogramban vállaltakat, megvalósulna a jogalkotási reform, és elkészülne az alkotmány normaszövege.

– Elődje, Bárándy Péter azzal indokolta távozását a tárca éléről, hogy nem látja biztosítottnak a jogalkotási program anyagi feltételeit. Mik azok a területek, ahonnan pénzt kellett elvonni, hol van szükség a feladatok átütemezésére?

  • A megszorítások azt eredményezték, hogy a program nem tud abban az ütemben megvalósulni, ahogy azt Bárándy miniszter úr tervezte. Ez elsősorban a jogi segítségnyújtás és a pártfogói felügyelet területét érinti, itt további fejlesztések várhatók a következő években, amelyekhez a költségvetési források rendelkezésre állnak. Az azonban igaz, hogy bizonyos arányokban és az ütemezésben változtatásokra van szükség. Ez egyrészt azt jelenti, hogy bizonyos feladatokat kevesebb munkatárssal kell megoldani, illetve a kollegáknak kevesebb idejük lesz, hogy felkészüljenek az új feladatokra.

A teljes interjú:
http://www.magyarorszag.hu/…0041028.html