Élete végéig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta Kaiser Edére az ügyész tegnap a Fővárosi Bíróságon, a móri ügy tegnapi tárgyalásán.

Társára, Hajdú Lászlóra a halmazati büntetés legfelsőbb határát, azaz húsz év szabadságvesztést kért. A vádhatóság szerint bebizonyosodott, hogy Kaiser Ede tettesként hozzájárult ahhoz, hogy több mint két éve nyolc halálos áldozattal végződött a móri bankrablás.

Hajdú Lászlónak tudnia kellett, hogy több ember életének kioltása a cél, amikor átadta Kaisernek a fegyvert és a több mint 46 lőszert tartalmazó tárakat. Ezért ő bűnsegédként működött közre a bankrablásban – szögezte le az ügyész.

Elmondott vádbeszédében Kaiser Ede felelősségét taglalva súlyosbító körülményként értékelte, hogy a vádlottak közül leginkább ő rendezkedett be bűnözői életmódra, s a bűncselekményeknél ő volt a szellemi vezér. Hajdú László tettét pedig – mint mondta – az súlyosbítja, hogy azt felfüggesztett szabadságvesztés alatt követte el. Elhangzott: a harmadrendű vádlott, K. Attila hívta fel a figyelmet elsőként Kaiserre és Hajdúra, amikor részletes vallomást tett a rendőrségen. Azt állította: Kaiser már 2000 óta tervezte a móri bank kirablását.

A védőbeszédek pénteken hangzanak el, az elsőfokú ítéletet pedig egy hét múlva hirdetik ki.