Ténylegesen életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a móri mészárlásban való részvételéért első fokon Kaiser Ede – jelenti a HavariaPress.

A Fővárosi Bíróság helytállónak ítélte meg a vádiratot, és bűnösnek mondta ki Kaisert az abban szereplő vádpontokban. A férfit társtettesként, előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölésben, bűnszövetségben elkövetett rablásban mondták ki bűnösnek a 2002. májusi, brutális vérengzés ügyében. Emellett rablási kísérletért, bűnpártolásért és folytatólagosan elkövetett közokirat-hamisításért is elítélték. A bíróság ezek miatt életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki Kaiserre, és kizárta a feltételes szabadlábra bocsájtás lehetőségéből is.

Az ügy másodrendű vádlottja, Hajdú László 15 év fegyházbüntetést kapott, egyúttal tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is. Õt a móri emberölésben csupán bűnsegédként marasztalták el, bűnlajstromán ugyanakkor bűnszövetségben elkövetett rablás, rablási kísérlet, súlyos testi sértés kísérlete, valamint bűnpártolás és közokirat-hamisítás is szerepel. A 15 év szabadságvesztésbe a bíróság beszámította a 2002. júliusa óta fogva tartott férfi előzetes letartóztatásának időtartamát is.

A harmadrendű vádlott Kiglics Attila három év börtönbüntetést kapott. Az ítélet – melynek indoklása a bíróságon várhatóan kora délutánig tart – a fellebbezések miatt nem jogerős.