Önként vonult börtönbe csütörtökön az a körözött szegedi szülész-nőgyógyász, aki néhány évvel ezelőtt többször is tiltott magzatelhajtást végzett magánrendelőjében, és ezért jogerősen két év börtönbüntetést kapott, ám eddig szökésben volt.

Zalányi Sámuel egy nem engedélyezett, általa kidolgozott szerrel akart meddővé tenni több nőt is magánrendelőjében, akik azért keresték fel, hogy ne szülessen több gyermekük, de később közülük ketten is teherbe estek. Egyikükkel az orvos nem is közölte, hogy állapotos, és olyan gyógyszereket adott nekik, amelytől akaratuk ellenére elvetéltek.

A nőgyógyásznak még 2004. szeptember 29-én kellett volna bevonulnia a börtönbe, hogy megkezdje kétéves börtönbüntetését, de eddig szökésben volt. A Csongrád Megyei Bíróság ezért, először körözést, majd elfogatóparancsot adott ki az orvos ellen, melyet csütörtökön – miután Zalányi Sámuel önként jelentkezett a Csillag Börtönben – visszavontak – tájékoztatta sajtóközleményében a Független Hírügynökséget Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese.