Egy hattagú brit banda tagjai az eBay internetes bevásárlóoldal alkalmazottaiként fellépve személyes és banki adatokat szerzett meg az oldal felhasználóitól, majd ezekkel visszaélve együttesen körülbelül 200.000 fontra tettek szert.

A banda működése alatt több mint 160 embert károsított meg. A társaság bő egy éven keresztül használta azt a más elkövetők által is ismert kifinomult módszert melynek lényege, hogy magukat jogszerűen működő és széles körben ismert vállalkozások alkalmazottaiként feltüntetve emailben léptek kapcsolatba a kiszemelt áldozattal. A levélben arra kérték a címzettet, hogy a levélben elküldött linkre kattintva megjelenő weboldalon adjon meg bankkártyaszámokat és különböző jelszavakat. Mivel a felhasználók első ránézésre általában semmi gyanúsat nem találtak a megjelenő weboldalon, minden további nélkül megadták a kért adatokat és ezzel természetesen a hozzáférést saját bankszámlájukhoz.

Az ötletgazda és a banda feje egy büntetett előéletű, 29 éves, az angliai Lythamből származó férfi volt, akire végül négy év börtönbüntetést szabott ki az eljáró bíróság. Hat társa – köztük saját fivére – hat hónapostól két évig terjedő szabadságvesztés büntetésben részesült.