A The Lawyer magazin idén is közzé tette az amerikai irodákat éves bevételük alapján rangsoroló táblázatát. A tavalyi év olyannyira jól sikerült az USA nagy ügyvédi irodái számára, hogy a húsz legnagyobb cég mindegyike növelte a megelőző évekhez képest elért árbevételét.

2005-ben újabb rekord is született: Skadden Arps Slate Meagher & Flom ügyvédi iroda vált az Egyesült Államok első olyan irodájává, amely több, mint másfél milliárd dollár bevételt könyvelhetett el. A cég folyamatos növekedésének köszönhetően a kiszámlázott tételek mintegy 10 százalékkal haladták meg a korábbiakat: 2005-ben a teljes bevétel 1 milliárd 580 millió dollárt tett ki, s ebből egy-egy vezető cégtárs (equity partner) 1 millió 850 ezer dollár tiszta profithoz juthatott.

Ez az eredmény jól szemlélteti az USA 20 vezető ügyvédi irodáját érintő növekedési tendenciát: a The Lawyer magazinban megjelent adatok arról számolnak be, hogy ezen irodák mindegyike 6 és 21 százalékkal több bevételt ért el 2005-ben, mint korábban.

Hét olyan iroda van, melyek árbevétele meghaladta az 1 milliárd dollárt, s ezt szakértők főként a fúziók és felvásárlások területén bekövetkezett nagyarányú növekedésnek tudják be, bár többek szerint a perbeli képviselettel s különösen az értékpapírjogi perekkel elért bevételek is sokat számítanak az eredmények kiszámításánál.

A The Lawyer összehasonlító táblázata szerint a második helyen a Los Angeles-i székhelyű Latham & Watkins található, 1 milliárd 400 ezer dolláros bevétellel. Õket követi a Baker & McKenzie, a Jones Day és a Sidley Austin Brown & Wood.

Ugyanakkor az öt legnagyobb cégnél a partnerek nem tisztán egyénileg érték el az anyagi sikereket, s ennek megfelelően a vezető cégtársak bevétele csak három irodában haladta meg a bűvös 2 millió dolláros határt: Sullivan & Cromwell partnerei átlagosan 2 millió 590 ezer dollár éves jövedelemre tettek szert, s őket követi a Simpson Thacher & Bartlett, a Kirkland & Ellis partnereinek sora.

Matt Byrne, a The Lawyer magazin szerkesztője szerint a 2005-ös esztendő különösen jövedelmező volt az amerikai ügyvédi irodáknak, habár a minőségi munkáért és az olcsóbb szolgáltatásokért folyó verseny tovább élesedik.